Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czarnej porzeczki i imbiru

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
czarna porzeczka 500 gram
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czarnej porzeczki i imbiru

Porzeczki płuczemy i przebieramy. Usuwamy 'szypułki'. Zagotowujemy wodę i do wrzącej wrzucamy porzeczki. Gotujemy około 10 minut aż owoce zmiekną. Wsypujemy cukier (ilość według gustu),sypię 5-6 łyżek. Gasimy ogień, wsypujemy imbir i pozwalamy aby kompot przestygł z owocami. Pozostaje nam już tylko przelać przez sito i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 23.09.2012 15:35
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak