Farsz serowy

Farsz serowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    wg uznania
  • żółtka

    2 sztuki
  • aromat cytrynowy

    kiklka kropli
  • twaróg

    50 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek wykładamy do miski. Dodajemy żółtka i ręcznie ucieramy. Kiedy składniki są już połączone dodajemy cukier ( należy go dodać dość dużo aby farsz był słodki) i aromat cytrynowy. Wszystko razem jeszcze raz ucieramy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Idealny farsz do naleśników czy klusek na parze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

05.09.2011 16:50
smaczne

ewelinapac

11.01.2011 18:18
bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat