Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka brokułowa z czerwoną fasolą i serem feta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
fasola czerwona 1 puszka
ser feta 1 szt
jogurt naturalny 0,5 litra
czosnek 2 szt
słonecznik łuskany do posypania
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka brokułowa z czerwoną fasolą i serem feta

Brokuł pokroić w różyczki i ugotować w osolonej wodzie. ( 2 - 3 minuty od zagotowania, żeby nie był za miękki ). Fasolę odsączyć i przepłukać pod bieżącą wodą. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik podsmażyć na suchej patelni


Przygotować sos czosnkowy:
Do jogurtu naturalnego dodać 2 - 3 ząbki czosnku pokrojonego w kostkę lub przeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu.


Sałatkę układamy warstwowo.

Na dno naczynia kładziemy brokuł, na niego fasolę czerwoną, na koniec pokrojony ser feta. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. i posypujemy uprażonym słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 23.09.2012 14:02
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak