Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne Kanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 3 szt.
jaja 2 szt.
bułka tarta pikantna 0,5 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne Kanie

Grzyby leśne najlepiej kanie. Obieramy sprawdzamy czy są zdrowe. Ogonki wyrzucamy. A łepki czyścimy. W misce rozbijamy jajka, a na talerz wsypujemy bułkę tartą. Obtaczamy najpierw jajko potem bułka i smażymy na głębokim oleju. Z obu stron aż się zarumienią. Można podawać z ziemniakami zamiast mięsa lub na chlebek jako kanapkę. Pysznie smakują z majonezem.


Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.12.2016 12:33
bardzo lubię
Konczi 23.09.2012 08:17
sezon na grzyby trwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak