Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki z grillowanym oscypkiem, żurawiną i malinowym sosem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 200 g
maliny świeże 0,5 szklanka
ocet winny 1 łyżeczka
sól
pieprz
cukier
żurawina
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
oscypek 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki z grillowanym oscypkiem, żurawiną i malinowym sosem

Maliny miksujemy z octem.

Doprawiamy do smaku.

Jeżeli komuś przeszkadzają ziarenka można przetrzeć sos przez sito.

Oscypka kroimy na centymetrowe plastry.

Nacieramy go lubczykiem i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.

Roszponkę posypujemy suszoną żurawiną.

Podajemy z sosem i najlepiej ciepłym oscypkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 17.05.2013 11:55
rewelacja!
emeslive 22.09.2012 22:33
Genialnie to wygląda, musi bosko smakować!
polly66 22.09.2012 22:18
pięknie się prezentuje choć za oscypkiem nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak