Kotlety z jajecznym wnętrzem

Kotlety z jajecznym wnętrzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • bułka tarta

  • otręby

  • sól

  • jaja na twardo

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W misce wymieszaj mięso mielone ( ok. 60 dag ),z podsmażoną na złoto cebulkę ( 1 duża ), rozgniecionym czosnek ( ok. 2 ząbków ), jajko i przyprawy ( pieprz i sól ). Jeśli lubisz dodaj zioła wedle uznania. Jeśli masa wydaje się za rzadka dodaj bułkę tartą albo otręby.
2. W rondelku ugotuj jajka na twardo ( do każdego kotleta potrzebujesz 1/2 jaja).
3.W dłoni uformuj placuszek z mięsnej masy. Do środka włóż połowę jajka. Zamknij dłoń, a zarazem i kotleta :) Otocz w bułce tartej i usmaż na oliwie.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

22.09.2012 23:33
smacznie nadziane

angelika14

22.09.2012 19:11
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat