Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajecznym wnętrzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat
otręby
sól
jajko ugotowane na twardo według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajecznym wnętrzem

1. W misce wymieszaj mięso mielone ( ok. 60 dag ),z podsmażoną na złoto cebulkę ( 1 duża ), rozgniecionym czosnek ( ok. 2 ząbków ), jajko i przyprawy ( pieprz i sól ). Jeśli lubisz dodaj zioła wedle uznania. Jeśli masa wydaje się za rzadka dodaj bułkę tartą albo otręby.
2. W rondelku ugotuj jajka na twardo ( do każdego kotleta potrzebujesz 1/2 jaja).
3.W dłoni uformuj placuszek z mięsnej masy. Do środka włóż połowę jajka. Zamknij dłoń, a zarazem i kotleta :) Otocz w bułce tartej i usmaż na oliwie.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.09.2012 23:33
smacznie nadziane
angelika14 22.09.2012 19:11
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak