Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w ziołowym cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
jajko
woda gazowana
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w ziołowym cieście

Cukinie obieramy, wydrążamy pestki. Kroimy w średniej wielkości płaty. Każdy kawałek cukinii solimy i odkładamy, aż puści sok. Następnie osuszamy przy pomocy ręczników papierowych.
Z jajka, mąki i przypraw ukręcamy ciasto, dolewając tyle wody aby powstałą gładkie ciasto o konsystencji śmietany.
Każdy kawałek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 05.07.2013 21:26
smacznie wygląda
Botwinka 26.06.2013 08:50
Fajny pomysł.
Pusia 10.06.2013 09:02
smacznie wygląda
Łukasz15 02.05.2013 00:22
Idealna na kolację
Adam/ZUB3R 06.11.2012 11:45
super
olkaaa 23.09.2012 21:03
jeszcze nie próbowałam
caralajna 23.09.2012 06:19
pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak