Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem i boczkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
boczek wędzony 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem i boczkiem

Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.
Odciśniętą kapustę posiekać na desce, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości około 30 minut. Potem ją odcisnąć.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w łupinach, potem obrać i utłuc.Boczek pokroic w kosteczke i podsmazyc na patelni.. Dokładnie wyciśniętą kapustę mieszać z grochem, ziemniakami, kiełbasą i cebulą oraz z solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 10.01.2013 20:48
oj musi być dobre:)
emilkar 22.09.2012 16:06
Przepis zawiera błędy. Proszę się zdecydować czy ma być kiełbasa z cebulą czy boczek:) Ja od wielu lat znam przepis z boczkiem jest wyborny i polecam:)
Adamorek 22.09.2012 15:41
dobry dodatek
gosia56 22.09.2012 15:05
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak