Gołąbki z soczewicą

Gołąbki z soczewicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 główka
  • soczewica

    1/2 szklanki
  • ryż

    1/2 szklanki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

  • chuda śmietana

    2 łyżki
  • dowolne przyprawy

  • grzyby suszone

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę namocz z grzybami, po 15 minutach wymieszaj z gotowanym ryżem, gotowaną marchwią i smażoną cebulą. Przypraw. Nałóż farsz do liści kapusty. Zawiń, włóż do garnka, polej koncentratem pomidorowym wymieszanym ze śmietaną. Duś 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

03.08.2011 21:35
bardzo fajny pomysł

Motorek

24.05.2011 21:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat