mloda kalarepa

mloda kalarepa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pączek kalarepki

  • łyżka masła

  • łyżka mąki

  • pęczek kopru

  • sól i cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, dodać połowę masła, sól i cukier do smaku. Gotować, aż będzie miękka. Z reszty mąki i masła zrobić białą zasmażkę, dodać do kalarepki i zagotować. Wsypać drobno posiekany koper i wymieszać. Podawać z młodymi ziemniakami i pieczenią wieprzową lub cielęcą.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

04.08.2011 20:13
bardzo lubię kalarepę

SyMiki

30.06.2011 20:10
pyszne

alinka45

27.07.2010 13:19
uwielbiam kalarepę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat