Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mloda kalarepa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pączek kalarepki
łyżka masła
łyżka mąki
pęczek kopru
sól i cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mloda kalarepa

Kalarepkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, dodać połowę masła, sól i cukier do smaku. Gotować, aż będzie miękka. Z reszty mąki i masła zrobić białą zasmażkę, dodać do kalarepki i zagotować. Wsypać drobno posiekany koper i wymieszać. Podawać z młodymi ziemniakami i pieczenią wieprzową lub cielęcą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 04.08.2011 20:13
bardzo lubię kalarepę
SyMiki 30.06.2011 20:10
pyszne
alinka45 27.07.2010 13:19
uwielbiam kalarepę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak