Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiaczek z pieczarkami i kiszoną kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 8 dag
żółtko jajek 1 sztuka
drożdże 2 dag
cukier 1 łyżeczka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiaczek z pieczarkami i kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
1.CIASTO: wkruszyć drożdże do mąki, dodać sól, cukier i żółtko. Zalać całość mlekiem. Dodać roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut.
2.FARSZ: ugotowaną kapustę wymieszać z przyprawami i pieczarkami.
3. 3.Ciasto rozwałkować na prostokąt, nałożyć farsz i zlepić brzegi. Przełożyć na formę, wysmarować kulebiaczek białkiem. Piec 45 minut w temp. 200 stopni.
Krok 1 - Kulebiaczek z pieczarkami i kiszoną kapustą foto
2
Pokroić w grube plastry- Podawać na ciepło
Krok 2 - Kulebiaczek z pieczarkami i kiszoną kapustą foto
3
Można podawać z ketchupem
Krok 3 - Kulebiaczek z pieczarkami i kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 10.02.2013 11:05
super
zdeba 21.09.2012 22:59
pyszne!
SylwiaMagdaSabin 21.09.2012 21:16
superr
SylwiaMagdaSabin 21.09.2012 21:16
superr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak