Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 szt
pomidorki koktajlowe 8 szt
natka pietruszki pół pęczka
ogórki konserwowe 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli pół łyżeczki
żółty ser 30 dag
kasza 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kuskusem

Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy. Odstawić pod przykryciem na 5 minut.

Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki w kostkę, natkę posiekać, dodać sól, pieprz i chili. Dodać do kaszy i wymieszać.

Papryki przekroić na połowy, oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać startym żółtym serem.

Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 21.09.2012 20:59
świetny przepis
Magula 21.09.2012 20:45
super przxepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak