Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka ze śliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
sól
suszone śliwki bez pestek 1/2 kg
masło roślinne 2 łyżki
kminek
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka ze śliwkami

żeberka sparzyć wrzątkiem, natrzeć solą i startą cebulą, dobrze podsmażyć na tłuszczu, tak aby można było wyciągnąć kostki, nie przecinając błonki. w miejsce po kostkach nałożyć śliwki, włożyć żeberka do rondla obficie wysmarować tłuszczem, podlać wodą, posypać kminkiem i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku, często polewać sosem. do żeberek podać puree z ziemniaków lub grochu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 15.04.2012 22:35
smaczne
Ewa111 25.02.2011 13:57
bardzo pomysłowe
pacpaw 28.10.2010 14:21
uwielbiam żeberka
pacpaw 28.10.2010 14:21
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak