Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe różyczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier drobny 1/2 szklanki
masło 60 g
jajko 2
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
sól szczypta
maślanka 85 ml
cytryny 2 sztuki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe różyczki

Masło powinno być w temp.pokojowej.
Zetrzeć skórkę z 2 cytryn oraz wycisnąć sok z 1 cytryny.
Mąkę należy przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą.
W osobnym naczyniu zmiksować masło z drobnym cukrem, wbijać po 1 jajku, miksując za każdym razem.

Do masy maślanej dodać kolejno suche składniki, maślankę, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Po każdym składniku dokładnie miksować.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Foremki napełnić ciastem i piec przez 15-20minut. Wystudzić. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.09.2012 08:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak