Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mleko 0,5 szkl
mąka pszenna 20 dkg
maślanka 0,5 szkl
drożdże świeże 2,5 dkg
jabłka 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną,zaczyn drożdżowy i dokładnie wymieszać .Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.Na patelnię na gorący olej nalać ciasto i na każdym racuchu ułożyć plasterki jabłek.Piec z dwóch stron na złoto.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.10.2013 17:36
bardzo je lubię
Sarenka 02.08.2013 08:04
Super racuszki :)
Angelika10 02.06.2013 01:14
pyszne racuszki
Aneta41 13.11.2012 17:20
wyglada znakomicie
alaaa 21.09.2012 19:19
masz rację w rymowanych komentarzach misia53 jest najlepsza...
anemon 21.09.2012 19:00
Misi53 nie dorównam w komentarzu, ale Twoje racuchy podobają mi się dokładnie tak jak Jej komentarz.
misia53 21.09.2012 12:05
....cukrem pudrem posypany i z jabłuszkiem układany...pięknie się tu prezentuje , dobry smak nam gwarantuje!
misia53 21.09.2012 12:00
Nigdy się jej nie przypali ,złoty racuch naszej ali....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak