Domowe hot-dogi

Domowe hot-dogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki do hot-dogów

    4 szt
  • parówki

    4 szt
  • żółty ser

    4 plastry
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • liście sałaty

    4 duże
  • ketchup

  • ew. szklanka kapusty pekińskiej doprawionej sosem sałatkowym

  • cebula

    1/2 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki podgrzewamy w gorącej wodzie. Każdą bułkę rozcinamy wzdłuż żeby powstała kieszonka. Do każdej kieszonki wkładamy po liściu sałaty, po kilka plasterków ogórka surowego i kiszonego, pomidora i trochę posiekanej cebuli. Możemy dodać kapustę pekińską doprawioną sosem sałatkowym. Parówki wyjmujemy z wody, obieramy z folii i gorące zawijamy w plastry sera. Do każdej bułki wkładamy jedną taką parówkę, polewamy ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

05.07.2012 23:12
dobre

Justa32

11.10.2011 17:09
smaczny

Grazyna0211

19.09.2011 12:19
takie lubię

Anna141

30.04.2011 19:49
rewelacja

Małgorzata113

16.07.2010 07:10
Proste i smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat