Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hot-dogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki do hot-dogów 4 szt
parówki 4 szt
żółty ser 4 plastry
ogórek kiszony 1 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidor 1 szt
liście sałaty 4 duże
ketchup
ew. szklanka kapusty pekińskiej doprawionej sosem sałatkowym
cebula 1/2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hot-dogi

Parówki podgrzewamy w gorącej wodzie. Każdą bułkę rozcinamy wzdłuż żeby powstała kieszonka. Do każdej kieszonki wkładamy po liściu sałaty, po kilka plasterków ogórka surowego i kiszonego, pomidora i trochę posiekanej cebuli. Możemy dodać kapustę pekińską doprawioną sosem sałatkowym. Parówki wyjmujemy z wody, obieramy z folii i gorące zawijamy w plastry sera. Do każdej bułki wkładamy jedną taką parówkę, polewamy ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.07.2012 23:12
dobre
Justa32 11.10.2011 17:09
smaczny
Grazyna0211 19.09.2011 12:19
takie lubię
Anna141
Anna141 30.04.2011 19:49
rewelacja
Małgorzata113 16.07.2010 07:10
Proste i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak