Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z papryką i cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
papryka 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 2-3 szt
kiełbasa cienka 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
smalec 2 łyżki
mąka 1-1,5 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z papryką i cukinią

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Do pół miękkiej fasoli dodać oczyszczoną z osłonki i pokrojoną kiełbasę, gotować do miękkości fasoli. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć.
Krok 1 - Zupa fasolowa z papryką i cukinią foto
2
Następnie dodać pokrojoną w pół krążki cukinię, obrane ze skórki, pokrojone pomidory, dusić do miękkości warzyw.
Krok 2 - Zupa fasolowa z papryką i cukinią foto
3
Warzywa połączyć z fasolą, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i odrobiną wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z pieczywem.
Krok 3 - Zupa fasolowa z papryką i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.10.2012 21:36
wygląda idealnie i pewnie smakuje wyśmienicie :)
edyta44 22.09.2012 10:10
fajne polaczenie
olkaaa 21.09.2012 13:10
z cukinią jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak