Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii z pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 150 gram
jajko 4 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanka
czosnek 2 ząbek
ser żółty 200 gram
olej 3/4 szklanka
tymianek 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczka
sól 2 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczka
chili w płatkach 1/2 łyżeczka
masło 1/2 łyżka
cukinia 3 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii z pieczarkami

Cukinię zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić na 20 minut i lekko odcisnąć sok. Pieczarki, marchew i ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę posiekać drobno. Cebulę i pieczarki poddusić na maśle do zarumienienia i odparowania wody. Przestudzić. Do startej cukinii dodać pieczarki i cebulę, marchew, ser żółty, jajka, bułkę tartą, przeciśniety przez praskę czosnek, olej oraz przyprawy. Wszystko wymieszać dokładnie i ewentualnie przyprawić. Masę przełożyć do jednej lub dwóch keksówek (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny i 15 minut. Po upieczeniu przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 20.09.2012 21:31
wygląda samcznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak