Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jadalne miseczki serowe z sałatką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 4 liść
pomidor 2 sztuka
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 1/2 pęczek
Cebulka perłowa marynowana Smak 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
rzeżucha 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwki zielone 1 łyżka
kapary 1 łyżeczka
ser gouda 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jadalne miseczki serowe z sałatką

Ser ścieramy na dużych oczkach. Na rozgrzaną, suchą patelnię teflonową wysypujemy około 2-3 łyżki sera formując okrąg o średnicy około 10 centymetrów. Smażymy krótką chwilę do czasu, aż ser się stopi. Dużą płaską łopatką podważamy boki i przekładamy serowy krążek na postawioną do góry dnem szklankę. Formujemy dowolny kształt miseczki. Pozostawiamy do wystygnięcia. Tak samo wykonujemy 3 pozostałe miseczki.
Pomidory i rzodkiewkę kroimy w ósemki, ogórka w paski. Sałatę rwiemy na kawałki. Oliwki, cebuli i kapary odsączamy z zalewy. Oliwki kroimy na plasterki. Tak przygotowaną sałatkę układamy w serowych miseczkach. Posypujemy szczypiorkiem, rzeżuchą. Doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 06.02.2014 07:34
fajnie się prezentują :)
BeataJ 20.09.2012 20:15
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak