Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła ze śliwek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 3 kg
cukier 65 dag
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła ze śliwek

Śliwki przebieramy i myjemy, następnie osuszamy oraz usuwamy z nich pestki. Następnie zasypujemy śliwki cukrem i dodajemy ocet. Mieszamy i odstawiamy na około 12 godzin. Następnie gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez około 2 godzin do uzyskania pożądanej konsystencji musu który musi odparować. Gotowe powidła przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 18.02.2014 18:24
bardzo smaczne, robiłam tą metodą
rjustysia 09.03.2013 11:07
Żeby zrobić prawdziwe powidła potrzeba bardzo dużo czasu, ale ich smaku nie da się opisać :)
fasola 20.09.2012 17:09
znakomite przetwory na zime
Marta1986 20.09.2012 16:13
super
Miki 20.09.2012 15:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak