Misz-masz w śmietanie

Misz-masz w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w occie

  • sałata

  • ogórki świeże

  • cebula

    1 mała
  • posiekana zielenina

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać na kawałki. Ogórka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, plasterki lub półplesterki (wtedy dokładnie je porozdzielać na krążki). Śledzia pokroić w dość grubą kostkę lub dzwonka. Całość zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i zieleniną. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z ziemniakami. Ilości użytych składników zależą od gustu i tego ile porcji chcemy otrzymać więć nie podaję ścisłych proporcji. Nie wolno tylko przesadzić z cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malcik111

04.01.2012 07:59
ciekawy przepis i fajna nazwa

eli_555

07.10.2011 23:22
super

Grazyna0211

12.09.2011 10:15
super jedzonko

Mati13

18.06.2011 10:41
dobre

anemon

10.06.2011 07:35
Sałata ze śledziami, brzmi intrygująco.

Marzena40

01.02.2011 09:58
mozna zrobić, zobaczymy co wyjdzie?:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat