Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy z podrobów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1/2 kg
wątróbki indycze 150 g
serca drobiowe 350-400 g
żołądki drobiowe 350-400 g
marchewka 3-4 średnie
seler 1 mały
por 1 mały
pietruszka korzeń 1 średnia
zielenina
przyprawa do potraw Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
ziele angielskie 5-6 ziaren
pieprz ziarnisty niepełna łyżeczka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy z podrobów

Skrzydełka i podroby umyć i włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy.
Włoszczyznę obrać, podzielić na mniejsze kawałki i dodać do garnka razem z opłukaną zieleniną.
Cebulę zrumienić nad ogniem na ciemno i dołożyć do reszty składników.
Gotować na niewielkim płomieniu, do miękkości mięsa i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 20.09.2012 12:51
takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak