Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze śliwką i otrębami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
woda 1 łyżka
otręby pszenne 2/3 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
otręby pszenne 2 łyżka
śliwki suszone 10 sztuka
sól 1/2 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze śliwką i otrębami

Cebulę siekamy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, bułkę tartą, otręby, wodę i przyprawy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy mięsnej. Wszystko wyrabiamy rękami. Formujemy kotlety i w środek wkładamy suszoną śliwkę. Panierujemy w otrębach i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.03.2014 07:21
fajne urozmaicenie ;)
halina17 20.09.2012 11:35
Lubię takie połączenia.
-Natka- 20.09.2012 11:10
piękne złociste kotleciki wyszły, a ze śliwką jeszcze nigdy nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować przepis.
gosia561 20.09.2012 10:24
ciekawe te otręby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak