Sposób przygotowania

Pietruszkę, marchew, seler i ziemniaki obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę opalamy nad palnikiem. Pora kroimy na talarki. Ze składników gotujemy warzywny wywar. Doprawiamy solą (jarzynką) i pieprzem, dodajemy ziela angielskie, liście laurowe i ząbek czosnku. Kiedy jarzyny będą półmiękkie, dodajemy różyczki brokuła i lubczyk. Całość gotujemy do miękkości. Ściągamy z gazu, wyciągamy liście laurowe i ziela angielskie i miksujemy blenderem na krem. Dodajemy roztarte w dłoniach zioła oraz koperek i pietruszkę. Gotujemy ponownie około 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami (jajka na twardo, grzanki, groszek ptysiowy).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    uwielbiam brokuły pod każdą postacią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    Moja ulubiona zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Krem z brokułów, oj tak!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna zupa
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !