Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z chińskim przytupem (z makaronem ryżowym, warzywami i wątróbką)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy
kapusta pekińska
kiełki fasoli mung
papryczka chili
szczypiorek
marchew
pieczarki
wątróbki z kurczaka
makaron ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chińskim przytupem (z makaronem ryżowym, warzywami i wątróbką)

W mojej księdze znajdziecie przepis na bulion warzywny. Jest on baza do wielu zup w mojej kuchni :) w zdjęciach wrzuciłam koszyczek makaronowy, super rzecz! Warto mieć w domu.

1. W rondelku podgrzej bulion.
2. Dodaj (ilość wg uznania) pokrojoną:
- w piórka kapustę pekińską,
- w zapałkę marchewkę,
- na ćwiartki pieczarki,
- odrobinę pokrojonej drobno papryczki chilli ( zależy czy lubisz ostre potrawy),
- na większe kawałki wątróbkę drobiową obgotowaną w osobnym garnuszku.
( wielkość odpowiednia do jedzenia pałeczkami)
3. Zupę dopraw pieprzem i sosem sojowym.
4. Do miseczki włóż makaron ryżowy (znalazłam sklep z azjatyckimi produktami,a w nim wspaniały makaron wiązany w koszyczki. W sam raz na jedną porcję).
5.Makaron zalej bulionem wraz ze wszystkimi wspaniałościami :)
6. Udekoruj pokrojoną papryczką chilli, kiełkami fasoli mung i szczypiorkiem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.09.2012 10:07
uwielbiam takie zupeczki :)
Betka 20.09.2012 07:42
mm pychota;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak