Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miks kasz gotowanych z oliwą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana pół szkl
kasza jęczmienna pół szkl
kasza jaglana pół szkl
sól
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miks kasz gotowanych z oliwą

Do garnka z grubym dnem wsypujemy kaszę gryczaną, jaglaną oraz jęczmienną. Wsypujemy również dwie szczypty soli. Dodajemy 3 szkl wrzątku, przykrywamy kasze i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas aż będzie miękka. Do gorącej kaszy dodajemy oliwę z oliwek i delikatnie mieszamy wszystko widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 20.10.2015 20:35
kasza zdrowa
Roksana1 19.09.2012 20:51
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak