Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtek 7 sztuk
wódki 0,5 l
cukru 1 szklanka
mleko skondensowane 1 puszka
cukru waniliowego 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Oddzielić białka od żółtek. Białka odłożyć (nie będą potrzebne, do zrobienia likieru) Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Puszkę z mlekiem skondensowanym otworzyć i przelać do utartych żółtek. Dobrze wymieszać. Dolać wódkę i całość przelać do butelek. Następnie wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:20
pyszny likier :)
Roksana1 19.09.2012 20:52
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak