Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko- kwaśny (omacka)

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
cebula 1/2 kg
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
ziele angielskie 20 ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
cukier 1 szklanka
ocet 10 % 3/4 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
jabłko kwaśne 8 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko- kwaśny (omacka)

Pomidory pokroić, odparować w sokowniku i przetrzeć przez sito. Jabłka i cebulę drobno zmielić. Pomidory, zmielone jabłka i cebulę przesmażyć z dodatkiem wszystkich przypraw. Gorące przełożyć do słoików i ustawić do góry dnem. Taki sos jest może być wykorzystany do picy, spaghetti ,mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak