Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANE PASZTECIKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
drożdże 25 g
mleko do zagniecenia
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
sól do smaku
oliwa 2-3 łyżki
ser gouda 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANE PASZTECIKI

Kroki postępowania

1
Ciasto przyrządzamy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/248351/ciasto-drozdzowe-baza.html. Pieczarki obieramy, ścieramy na tartce smażymy wraz z cebulką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy jest zimne dodajemy żółty ser.
Krok 1 - ZAPIEKANE PASZTECIKI foto
2
Ciasto wałkujemy cienko, wykładamy farsz i zwijamy, tniemy nożem małe kwadraciki i kładziemy na wysmarowaną blachę tłuszczem.
Krok 2 - ZAPIEKANE PASZTECIKI foto
3
Pieczemy na złoty kolor, można wierzch posmarowac rozbitym jajkiem. Podajemy z barszczem czerwonym lub jako przekąskę.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - ZAPIEKANE PASZTECIKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.12.2012 11:02
pyszne paszteciki
reniatka 21.09.2012 11:19
mniam świetne
Andysz 20.09.2012 07:56
pychotka;)
Roksana1 19.09.2012 20:56
mniam:)
Misiabe 19.09.2012 19:51
pycha!
zdeba 19.09.2012 17:44
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak