Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski z żółtek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
masło 2 łyżki (płaskie)
sok z cytryny 0,5 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski z żółtek

Masło rozpuścić na parze wodnej i przestudzić.
Żółtka ubić z sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem. Ciągle ubijając dodawać powolutku letnie masło.
Doskonały dodatek do mięs, jajek i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 13.02.2013 14:11
super
Pietruszka 30.11.2012 15:19
ciekawy
Dorian 21.09.2012 15:58
ekstra
Roksana1 19.09.2012 21:15
mniam:)
treonina 19.09.2012 11:44
coś nowego :-) spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak