Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywka na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
fasolka szaragowa 2 garście
groszek konserwowy 0,5 puszki
kalafior 0,5 główki
pietruszka zielona 4 listki
sól
oliwa 3 łyżki
pieczarki marynowane 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywka na ciepło

Marchew obrać, fasolkę oczyścić, kalafior pokroić w różyczki. Zagotować wodę, posolić i wrzucić najpierw marchew i fasolkę, po 10min dodać kalafior i za około 8min jak już warzywka będą w miarę miękkie ale nie rozgotowane zdjąć z ognia i przecedzić.
Fasolkę przekroić na trzy części, marchew pokroić w plasterki.
Wlać oliwę na patelnię i dodać wszystkie warzywka (mogą być jeszcze lekko ciepłe i nie zapomnieć o groszku i pieczarkach marynowanych), posolić i popieprzyć. Podsmażać przez około 5 min na średnim ogniu, dodać posiekane listki pietruszki, wymieszać, zdjąć z ognia i można podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 19.09.2012 16:13
pyszny i zdrowy obiad
adelajda 19.09.2012 10:42
lubie taki warzywka ! ja gotuję na parze 1
gosia561 19.09.2012 10:34
samo zdrowie
Aleksandraa 19.09.2012 10:29
warzywa z patelni super:)
caralajna 19.09.2012 10:03
lubię takie warzywka, najbardziej z masełkiem, ale oliwa też może być :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak