Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka
skrzydełka z kurczaka 3-4
śmeitana 100 ml
mąka 1 łyżka
koperek 1
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupka z botwinki

Oczyszczone skrzydełka ugotować w wodzie. Następnie dodać do nich włoszczyznę oraz młode buraczki. Gotować do miękkości. następnie zupę zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. na talerzu posypać koperkiem. Do na talerz można także wyłożyć ugotowane jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak