Sposób przygotowania

Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ogórka, pomidora, jajka na twardo, seler naciowy, pora i rzodkiewki kroimy w plasterki. Kapustę pekińską siekamy drobno. Wszystkie składniki płynne sosu łączymy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz koperek, doprawiamy do smaku.
Sałatkę układamy warstwami - kapusta pekińska, rzodkiewki, ogórek, seler naciowy, pomidor, por, kukurydza, jajka, ser żółty. Polewamy przygotowanym sosem, obsypujemy rzeżuchą i szczypiorkiem. Układamy kolejną warstwę sałatki, aż do wyczerpania składników. Na wierzch dajemy kapustę pekińską, sos, rzeżuchę i szczypiorek. Przed podaniem schładzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    K&J

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    uwielbiam sałatki wrstwowe a ta jest na dodatek z rzeżuchą :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pięknie wygląda taka sałatka i smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    pasuje mi taka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    same witaminki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię takie sałatki
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pyszna ,apetyczna i kusząca;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !