Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowy rosół z tortellini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1
seler 1/2 szt
pora
cebula mała
czosnek 3 ząbki
zielona pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
oliwa
sól
pieprz
rtotellini 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowy rosół z tortellini

Wszystkie warzywa obieramy i myjemy w zimnej wodzie. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i przesmażamy na niej obrane warzywa. Po kilku minutach dodajemy mięso oraz przyprawy, a następnie zalewamy 2-2,5 l zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Po kilkunastu minutach zdejmujemy szumowiny.Zmniejszamy ogień do minimum i pozwalamy by wywar gotował się na wolnym ogniu przez około 3-4 godziny. Kiedy jest gotowy odcedzamy, wywar wlewamy do mniejszego garnka, dodajemy tortellini i posiekaną zieloną pietruszkę, gotujemy przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.09.2012 09:19
oooo lubię tortellini, ale z rosołem jeszcze nie jadłam :) na pewno wypróbuję :)
adelajda 18.09.2012 21:54
zawsze gotuję z mieszanego mięsa ! Super !
ewelina/bunia 18.09.2012 20:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak