Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dodatkiem pieczonej polędwicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 50 dkg
pomarańczowa papryka 1 sztuka
małe pomidorki 30 dkg
czarne oliwki 2-3 łyżki
boczek wędzony 10 dkg
sól i pieprz do smaku
płynny miód 1 łyżka
musztarda ziarnista 1 łyżka
ocet winny 2-3 łyżki
bulion 1/2 szklanki
olej
Papryka słodka mielona Prymat
sałata 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dodatkiem pieczonej polędwicy

Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temp. 190 stopni. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż na chrupko na łyżce oleju. Zdejmij z patelni, a tłuszcz po smażeniu boczku rozprowadź octem i bulionem. Zagrzej. Zestaw z ognia, wymieszaj z miodem i musztardą. Sos lekko przestudź. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Oczyść, opłucz sałatę. Porwij na małe kawałki. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę w słupki, a oliwki na połówki. Wymieszaj przygotowane składniki, obłóż mięsem pokrojonym w plastry. Skrop przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatę wysmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.08.2011 23:07
z takim dodatkiem na pewno smakuje wyśmienicie
mehia 15.07.2010 08:02
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak