Tort bezowy z wiśniami

Tort bezowy z wiśniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4 sztuki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • drobny cukier

    2 łyżki
  • masa

  • śmietanka kremowa

    600 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • fix do śmietany

    2 sztuki
  • wiśnie

    400 gram
  • czekolada

    30 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania dodaj cukier puder i drobny cukier. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odrysuj na nim 3 okręgi wielkości talerzyka deserowego. Ubite białka przełóż do rękawa piekarniczego i uformuj okręgi. Susz bezy przez 2 godziny w temp. 110-120 stopni.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixami, wstaw do lodówki. Wiśnie wydryluj i osącz na sicie z nadmiaru soku. Przestudzone blaty przełóż śmietaną, powkładaj w nią wiśnie. Ostatni udekoruj wiórkami czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

27.11.2011 01:28
smaczny

Seba

24.07.2011 00:37
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat