Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy z wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier puder 3 łyżki
drobny cukier 2 łyżki
masa
śmietanka kremowa 600 ml
cukier puder 4 łyżki
fix do śmietany 2 sztuki
wiśnie 400 gram
czekolada 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy z wiśniami

Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania dodaj cukier puder i drobny cukier. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odrysuj na nim 3 okręgi wielkości talerzyka deserowego. Ubite białka przełóż do rękawa piekarniczego i uformuj okręgi. Susz bezy przez 2 godziny w temp. 110-120 stopni.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixami, wstaw do lodówki. Wiśnie wydryluj i osącz na sicie z nadmiaru soku. Przestudzone blaty przełóż śmietaną, powkładaj w nią wiśnie. Ostatni udekoruj wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.11.2011 01:28
smaczny
Seba 24.07.2011 00:37
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak