Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kozi ser pleśniowy 300 gram
masło 1 łyżka
pory 5 sztuk
olej 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 200 ml
jajko 2 sztuki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
ciasto francuskie 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porami i serem

Pokrojone w plastry pory uduś na maśle z dodatkiem oleju, przestudź. Ciasto rozmróź i razem z papierem przenieś do prostokątnej formy. Ser pokrój w plastry, ułóż na cieście. Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną, przypraw gałką, solą i pieprzem. Pory przełóż na ser, polej jajeczno-śmietanowym sosem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 stopni, piecz przez 25-30 minut aż ciasto nabierze złotego koloru, a jajeczna masa się zetnie. Podawaj na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak