Pasztet mojej babci :)

Pasztet mojej babci :)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe bez kości

    3-4 kg
  • skrzydełka

    4
  • wątróbki z kurczaka

    20 dag
  • włoszczyzna

  • cebula biała

    2
  • kucharek

    3 łyżeczki
  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • bułka paryska

    1/3
  • olej

  • jajka

    4
  • owoc jałowca

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gotujemy razem z włoszczyzną, dodajemy przyprawy, gotujemy do miękkości mięsa. Cebulkę kroimy w drobna kostkę, smażymy na oliwie. Ugotowane mięso i cebulkę mielimy przez maszynkę, doprawiamy, bułkę namaczamy w wywarze z mięsa, odsączamy, również mielimy, do masy dodajemy 2 jajka dokładnie ciasto mieszamy. Pozostałe 2 jajka gotujemy na twardo. Układamy w formie masę mięsną, przekładając ugotowaną z wywaru marchewką oraz ugotowanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku ok 40 minut w temp 180 stopni. Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

01.09.2012 13:48
dobrze zrobiony pasztet jest bezcenny :o)

Koper

06.12.2011 22:55
pasztety po prostu uwielbiam :)

Agnik

26.07.2011 15:44
wygląda przepysznie

oliwkowa

30.04.2011 23:16
uwielbiam ;-)

iknkirke

24.02.2011 11:05
smaczne

berys18

11.01.2011 09:35
super pasztecik

SmacznaPyza

10.01.2011 16:03
domowy pasztet to jest to!

misia53

18.10.2010 12:31
Pięknie wygląda ten pasztecik - wolę od kielbasy.

pawel007

13.09.2010 08:49
mniam..................

danusia19671

28.08.2010 15:02
Lubię pasztety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat