Kanapki macedońskie

Kanapki macedońskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    40 dkg
  • sok z 1/2 cytryny

  • oliwa

    6 łyżek
  • czosnek

    6 ząbków
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • chleb ciemny

    1/2 bochenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozgnieść widelcem i zmiksować lub utrzeć z sokiem z cytryny i oliwą. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, wymieszać z masą serową i zieleniną. Kromki chleba pokroić na niewielkie kwadraty. Smarować masą serową. Przybrać zieleniną, ewentualnie plastrami pomidora lub ogórka albo marynowanej papryki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat