Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
woda 2 l
sól 2 łyżki
iście laurowe (do dużego słoika 2, do małego 1)
po 1 ziarenku pieprzu,
7 szklanek wody do zalewy
1,5 szklanki octu winnego do zalewy
3 łyżki cukru do zalewy
papryka biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana kapustą kiszoną

Zagotować wodę z solą.
Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 22.02.2012 21:03
super
Nalesnik 30.01.2012 20:20
ciekawy przepis
wolochski 29.06.2011 21:44
super
Ewa104 02.01.2011 20:11
Rewelacyjne! Widziałam kiedyś podobne, muszę zrobić w tym roku.
ewelinapac 24.11.2010 12:55
extra pomysł
Koper 02.11.2010 21:39
To może być ciekawe
iwona332 22.09.2010 22:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak