Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • brzoskwinia

    1 sztuka
  • brzoskwinie

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obierz ze skóry, usuń pestki, przekrój owoce na kawałki, przełóż do blendera. Do rondla wlej wodę, dodaj cukier i sok z cytryny, gotuj na wolnym ogniu, aż cukier dobrze się rozpuści. Przestudź, dodaj do brzoskwiń, krótko miksuj (bardzo dojrzałe owoce możesz też rozgnieść widelcem i wymieszać z syropem). Masę przełóż do plastikowego pojemnika, zamrażaj przez 4 godziny. Przed podaniem udekoruj kawałkami brzoskwiń oraz listkami mięty albo melisy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

02.03.2012 21:20
mniam

RenataZ-et

13.10.2011 23:48
Rewelacja!

IlonaAlbertos

06.10.2011 19:26
Musi wspaniale smakować.

ElizaT

11.09.2011 23:44
najs

m1monika

04.07.2011 16:24
uwielbiam;)

marta0906

28.11.2010 13:12
pyszne:)

marta0906

28.11.2010 13:10
pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat