Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt.
  • cukier

    3/4 szkl.
  • mąka tortowa

    3/4 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl.
  • kakao

    2 łyż.
  • dżem truskawkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym żółtku i wymieszane ze sobą obje mąki. Na koniec dodajemy kakao i delikatnie miksujemy. Piec w 170 stopniach około 40 minut. Wystudzone polewamy czekoladą lub cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

23.07.2011 09:00
pycha

gusia1000

28.11.2010 18:46
Znakomite ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat