Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gdy zostaje nadmiar białek...

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 szklanki
mak 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
białko 0,5 szklanki
masło 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mieszanka keksowa 1 opakowanie
sól szczypta
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Gdy zostaje nadmiar białek...

Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i nadal ubijać. Masło należy roztopić i wystudzić. Do ubitych białek dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia,mak, masło, bakalie - wymieszać. Przełożyć masę do keksówki i piec ok. 50minut w 220 stopniach do tzw. suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.12.2012 19:15
palce lizać
Kasia35 17.09.2012 17:14
smacznie wygląda :)
Andysz 17.09.2012 15:18
mmmmm pycha');)
miki47 17.09.2012 15:16
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak