Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 500 gram
czosnek 1 ząbek
cebula biała 1 sztuka
olej 1 łyżka
posiekana natka 2 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
dojrzałe pomidory 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Zdejmij wierzchnie liście kapusty, usuń głąb, włóż główkę do dużego garnka. Zalej gorącą wodą, gotuj przez 5 minut. Podczas gotowania obróć kapustę, chyba, że cała jest w wodzie. Odcedź, przestudź, delikatnie zdejmuj liście. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj do mięsa z natką, szczypiorkiem i bułką tartą. Przypraw solą i pieprzem. Porcje farszu nakładaj na liście, zawijaj gołąbki. Pomidory sparz, obierz, pokrój. Naczynie żaroodporne wyłóż pozostałymi liśćmi, przełóż gołąbki, na nie kawałki pomidorów, skrop oliwą. Przykryj naczynie folią aluminiową. Piecz przez godzinę w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.08.2011 11:10
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 15.02.2011 10:45
uwielbiam gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak