Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Toffi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
budyń toffi 2 opakowania
cukier 9 łyżek
masło 3/4 kostki
cukier waniiowy 2 łyżeczki
mleko 1 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
polewa toffi

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Toffi

Masa: odlewamy pół szkanki mleka mieszamy z budyniem i 2 łyżkami cukru. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy rozdrobnione masło, 4 łyżki cukru, gotujemy na małym ogniu aż masło i cukier się stopi. Wlewamy wymieszny z mlekiem budyń gotujemy aż masa zgęstnieje. Na blachę wykładamy na dno krakersy polewamy 1/3 masy, następnie znowu układamy krakersy i polewamy masą i 3 raz to samo.Posypka: Bułkę tartąz 3 łyżkami cukru, smażymy na suchej patelni jak zacznie się lekko zciemniać, zalewamy 3-4 łyżkami polewy Toffi i mieszamy tak żeby się nie zrobiły duże grudki. Później ew można rozdrobnić posypkę widelcem. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół dnia. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 20.08.2012 22:25
pyszniutkie
iknkirke 03.11.2011 11:54
mniam
Agnik 23.09.2011 16:43
pyszności
Ela15 15.07.2011 11:58
pycha
jolaxa 26.06.2011 14:41
pycha
Aneta41 08.03.2011 13:36
twoje wygląda rewelacyjnie
Katarzyna156 02.01.2011 22:58
mniam..
misia53 12.10.2010 14:19
to ciacho jest pyszne. Widzę ,że te same osoby opanowały cały portal . ja tego kwiatka też mam.
wedith1 05.09.2010 17:28
To ostatnie zdjęcie to chyba nie jest ciasto toffi.......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak