Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet brzoskwiniowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałych świeżych brzoskwiń, 6
łyżek soku z cytryny 3-5
czubatych łyżek cukru 3-5

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet brzoskwiniowy

Brzoskwinie umyć, zalać wrzącą wodą na 20 s. a następnie przelać zimną. Obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę, zasypać cukrem i polać 1/3 soku cytrynowego. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką, puszystą masę. Przełożyć ją do szczelnego pojemnika, mrozić 3-6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.02.2017 22:56
pysznie wyglada !
Agiatis 02.06.2012 19:45
śliczne;) nabrałam ochoty na taki sorbet:)
Kikiriki 20.03.2012 17:57
super!
Miki 24.01.2012 22:39
mniam
Rogalik 01.06.2011 21:07
lubię,pyszne
agnieszka189 30.03.2011 15:07
uwielbiam sorbety
kochanyptysiu 03.02.2011 22:25
smakowicie!napewno wypróbuje
izapozdro 01.02.2011 18:32
wygląda pysznie
irenka 29.01.2011 20:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak