Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałych świeżych brzoskwiń,

    6
  • łyżek soku z cytryny

    3-5
  • czubatych łyżek cukru

    3-5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, zalać wrzącą wodą na 20 s. a następnie przelać zimną. Obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę, zasypać cukrem i polać 1/3 soku cytrynowego. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką, puszystą masę. Przełożyć ją do szczelnego pojemnika, mrozić 3-6 godzin.

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

01.02.2017 22:56
pysznie wyglada !

Agiatis

02.06.2012 19:45
śliczne;) nabrałam ochoty na taki sorbet:)

Kikiriki

20.03.2012 17:57
super!

Miki

24.01.2012 22:39
mniam

Rogalik

01.06.2011 21:07
lubię,pyszne

agnieszka189

30.03.2011 15:07
uwielbiam sorbety

kochanyptysiu

03.02.2011 22:25
smakowicie!napewno wypróbuje

izapozdro

01.02.2011 18:32
wygląda pysznie

irenka

29.01.2011 20:55
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat