Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pychotka :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
serek do Tiramisu (Dr Oetkera) 500 ml
mleko 0,5 szklanki
śmietana 30% 700 ml
cukier puder 8 łyżek
śmietan fix 2 opakowania
cukier waniiowy
polewa tiramisu
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pychotka :)

Masa Tiramisu: 300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder (5 łyżek). Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka do Tiramisu, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę. Bita śmietana: Śmietanę (400ml) ubijamy na sztywno z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły. Smacznego !!!! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 11.02.2012 17:51
pychota
Kate131 07.04.2011 09:09
mniam
Jaheira11 20.03.2011 23:27
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak