Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet bananowo-jagodowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szkl. mieszanki jagód i poziomek 1
łyżki soku z cytryny 4
czubate łyżki cukru 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet bananowo-jagodowy

Jagody przebrać, usunąć resztki listków. Ja nie płuczę, ale jeśli ktoś chce to może - wtedy trzeba je dokładnie osączyć. Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, zamrozić. Do zamrożonych bananów dodać 1/3 soku cytrynowego, jagody i 3-4 łyżki cukru, zmiksować blenderem na gładką masę. Mrozić w szczelnie zamykanym pojemniku 3-6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 08.07.2012 17:01
ale to musi być pyszne. I tak ładnie podane.
cukiereczek 02.03.2012 08:43
niezwykły deser
Patrycja33 17.08.2011 11:36
niesamowity deser
eli_555 12.05.2011 23:15
Pychota na ciepłe dni.
Barbara/zuza22_85 23.03.2011 15:18
pycha
Edyta38 05.01.2011 09:24
super wygląda:)
IZABELA29 17.12.2010 14:25
wow ale cudo
hastalavista 16.11.2010 08:16
fajne zdjęcia :)
justyna111 25.09.2010 13:50
pycha
iwa643 25.09.2010 13:45
super ,pycha
marzencia2007 25.09.2010 12:13
musi byc pyszny!
Lidia11 25.09.2010 12:06
mniam
SmakolykiJoanny 22.09.2010 08:38
normalnie aż mi sie zachciało spróbować tego specjału
bogumiła3 14.09.2010 22:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak